TRäffa våra älgar & renar på nära håll

På Cape Wild har vi just nu fyra älgar, Zigge, Zebbe Zaga och Udda,

samt renen Sven och hans sex vajor.
De är alla mycket snälla och älskar att bli klappade och matade med lite snacks.

Vi har endast öppet för bokade besök och jobbar mest med mindre grupper, då vi tycker att hela upplevelsen blir så mycket personligare och bättre när man inte är allt för många med djuren. Läs mer under respektive aktivitet för  mer info om priser, tider mm.

Du kan välja om du vill träffa våra älgar och renar tillsammans med andra i grupp,
eller boka ett exklusivt VIP-besök endast för dig och en vän.

Vår souvenirshop är öppen för alla våra gäster. Om ni är minst 6 vuxna finns det även möjlighet att boka lunch eller middag till ert besök. Vår mat är tillagad av lokala råvaror från de
norrländska skogarna och älven.

Vi är naturligtvis stolta medlemmar i Sveriges Älgparker.

Träffa våra älgar & renar

På Cape Wild, som är en djurpark utanför Luleå mitt ute i skogen, endast 10 minuter från LLA Lueå flygplats, får du chansen att träffa riktiga älgar på mycket nära håll.

Våra tama älgar Zigge, Zebbe och Zaga är redo att ge dig ett minne för livet, och de älskar att bli matade med äpplen, bananer och morötter.

Du får lära sig mer om Skandinaviens största, vilda djur. Det är en riktig upplevelse att stå öga mot öga med ’Skogens konung’ och mata älgen direkt från handen.

Träffa våra älgar & renar – VIP

I vårt VIP-besök får du en privat guidad tur med berättelser och fakta om älgen och renen. Du får även information om det lokala området och Cape Wild.

Efter att du träffat våra älgar går vi in ​​i den gamla timmerstugan där du får smaka på unika och speciella delikatesser, populära och vanliga i norra Sverige, producerade endast från lokala råvaror.

Det finns även möjligheten att köpa med sig en bit av maten du just har ätit. I stugan får du mer information om våra djur, och du får även möjligheten att se ett litet bildspel med några fina bilder av våra djur under de år de har bott här. Det finns även möjlighet att köpa med sig några unika souvenirer från vår butik.