Hundträning

Just nu har vi tyvärr stängt hundträningen, då vi dels har kalvningstider, samt att vi planerar ombyggnad av hundträningshägnen. Detta för att kunna hålla öppet under fler tillfällen framöver. Så fort vi släpper nya tider kommer vi att uppdatera både här på hemsidan samt på våra sociala medier.

 

I december 2017 öppnade vi portarna för vår hundträning på älg. Norra Norrlands första godkända träningsanläggning för älghundar. Den 25 augusti 2018 öppnade vi också hundträningen på vildsvin. Vi erbjuder hundträning under hela året.

Ett utmärkt tillfälle att, under mycket kontrollerade former, låta din unghund få en första kontakt med djuren, komma igång med en hund som har blivit rädd eller av någon anledning slutat skälla på älg eller vildsvin. Träna inkallning, eller bara aktivera din redan fungerande hund.

 

Hundträning på älg

Våra älgar är van vid både människor och hundar. De är födda och uppvuxna i hägn. Under pågående hundträning kommer älgar och hundar aldrig i direktkontakt med varandra, eftersom älgen stannar i ett mindre tillfälligt träningshägn och hundarna är på andra sidan av stängslet.

Hela hundträningsdelen (där hunden befinner sig) är också inhägnad så att du säkert kan koppla lös din hund, utan att den smiter till skogs.

Älgarna är oftast mycket nyfikna och visar inga tecken på stress.

En träning är mellan 30-60 minuter, allt beror individuellt på hunden.

Hundträning på vildsvin

Cape Wild erbjuder även hundträning på vildsvin i kontrollerade former, oavsett om din hund är erfaren eller inte. En unik möjlighet att släppa din hund och se hur den reagerar och fungerar med vildsvin innan skarpt läge. Här kan du träna din hund i lugn och ro och låta den få erfarenhet av jakt under kontrollerade former. Vi har för närvarande ett träningsområde på cirka 4 ha.

Vi rekommenderar att din hund är minst 1 år gammal. Träningen sker på vildsvin som är mellan 1-2 år gamla i ett hägn med väldigt naturlig biotop och svår terräng, vilket gör det påfrestande för hunden.

En vildsvinsträning pågår i 30-60 minuter, och kan variera lite beroende på hunden.

Det finns även möjlighet att få skjuta ett vildsvin för din egna hund beroende på tillgången av vildsvin. Kontakta oss för mer information.

VÄNLIGEN NOTERA! All träning sker på egen risk, och vi tillåter ingen träning med tikar som löper.

Verksamheten vid CapeWild är godkänd av länsstyrelsen och Naturvårdsverket.